18. marts 1898

Avisreportage

En journalist mindes en tidligere Hostrup-forestilling på Hofteatret

Da Studenterne sidst opførte ”En Spurv i Tranedans”.
Nu da Studenterne igjen har taget ”En Spurv i Tranedans” op, kan det sikkert more en og anden at opfriske Mindet om den fornøjelige Forestilling, som den 30te Januar 1881 gaves paa Hoftheatret.
Sammen med det nævnte Stykke opførtes “Robert og Signe”, en ”Tragoedie udi trende Akter”, der var forfattet i den højtidelige Anledning, og som gjorde al den Lykke, den kunde forlange, men Aftenens egenlige Hovedbegivenhed og den Del af Forestillingen, der slog mest an, var dog ”En Spurv i Tranedans”.
Vi har liggende for os et kunstnerisk udstyret Program fra denne Lejlighed, til hvilket de den Gang næsten ukjendte Kunstnere Alfred Schmidt, Carsten Ravn, Axel Thies og Rundal havde givet Tegning.
Tre af dem hørte ogsaa samme Aften til de agerende. Alfred Schmidt spillede saaledes Halling, Carsten Ravn Mine Tokkerup og Dronning Gunhild, og Rundal Baron Ebersdorf. De nævnte Herrer var imidlertid ikke de eneste af de ungdommelige Skuespillere, der senere helt og holdent slog ind paa Kunstnerbanen; først og fremmest træffer vi her Hr. Poul Nielsen, der spillede Skræddersvenden Peter Ravn, og som for sin Udførelse af denne Rolle høstede saa megen Ros og Bifald, at Aftenens Sukces vist for en stor Del blev bestemmende for hans Fremtid. Blandt de øvrige rollehavende træffer vi Maleren Aachen som Fru Varbjerg, Landskabsmaler Louis Jensen som Kammerjunker Pilse og Hr. Sophus Andersen som Skomager Tokkerup.

Perioder

Emner

Katalogisering

Forlæg

Dannebrog, 18. marts 1898, s. 1

Læs også