3. maj 1914

Avisreportage

Forskelligt vedrørende afskedsforestillingerne

Komitéen, som har arrangeret de tre Aftenforestillinger i Hofteatret, gjorde sig store Anstrengelser for at faa Lov til at gentage disse Forestillinger for et større Publikum, det vil altsaa sige til en billigere Pris end de 15 Kr., man tog for Pladserne de tre Aftener.
Hoffet giv tilladelse. Ministeriet var ogsaa villigt nok, men Brandvæsenet satte sig imod med Hænder og Fødder. Det gamle Teater er meget daarligt sikret mod Brandfare.
Derimod gav Brandvæsenet sit Samtykke til, at Publikum ved Dagens Lys maatte komme ind i Hold paa 100 Mennesker og tage det gamle Teater i Øjesyn.
Og i Gaar begyndte denne Indrykning af det store Publikum. Ialt gik ca 1000 Personer derind I Løbet af Timerne fru 1 til 5. De betalte hver 25 Øre, men de fortrød det vistnok ikke.
De blev højtideligt og elskværdigt modtaget af Admiralinde Emma Gad, et af de ivrigste Komitémedlemmer. Og de blev vist om og fik fuldgod Forklaring af Forfatteren, Skuespiller Robert Neiiendam Ikke blot Scenen, men ogsaa Caroline Mathildes Værelse med de røde Silketapeter fik man Lov til at gøre sig bekendt med, og Hr Neiiendam fik Minderne til at tale.
I Dag – fra Kl 1 til 5 – kan man ogsaa komme ind i det gamle Teater i Kristiansborg Slots Ridegang.

Perioder

Emner

Katalogisering

Forlæg

Aftenbladet (København), 4. maj 1914, s. 1

Læs også