Katalogisering: Erindringer

Carl Behrens’ erindringer

Næste Aar, hvor vi nu tronede i Balkonen, spilledes Parodien ”Robert og Signe” og Overskous Lystspil ”Misforstaaelse paa Misforstaaelse”, hvor Poul Nielsen udførte Værtens Rolle, medens han i det første Stykke var Suffløren, der blander sig i Handlingens Gang.

Carl Behrens’ erindringer

Om Vinteren spilledes der nogle Gange – vistnok i 1876 og 1877 – Komedie paa Hoftheatret, hvor Forholdene var uhyre primitive. Første Gang overværede mine Forældre sammen med min Broder og mig Forestillingen – vi sad helt oppe i 2den Etage, hvorover min Fader var meget vred. Og med Rette! Thi brandfarligere Opholdssted gaves næppe …

Carl Behrens’ erindringer Læs mere »

Carl Behrens’ erindringer

En anden Gang sendte Tante Thea Bud for at spørge, om jeg maatte gaa med hende i Hoftheatret, hvor en Tryllekunstner gav Forestilling. Vi sad paa første Række, og det imponerede mig, da Balduin Dahl, der dirigerede Orkestret, vendte sig om og hilste paa min Tante. Tryllekunstneren forhørte sig, om ikke et Par Drenge maatte …

Carl Behrens’ erindringer Læs mere »

Carl Behrens’ erindringer

En Theaterbegivenhed af historisk Art var de tre paa Anker Kirkebys Forslag af ”Politiken” paa Hoftheatret arrangerede Mindeforestillinger, hvis Komité var alsidig sammensat. Programmet: ”Kærlighed og Lykketræf” – Marivaux’s skælmske Komedie – og Galeottis Ballet ”Amors og Balletmesterens Luner” til Jens Lolles gratiøse Musik havde det 18de Aarhundredes Kolorit. Det gamle Theaterrum var bleven underkastet …

Carl Behrens’ erindringer Læs mere »

Svend Leopolds erindringer

Ofte gik jeg op ad de knirkende hvidmalede Vindeltrapper paa Hofteatrets Side. De havde oplevet saa mange henfarne Slægters Fodtrin gennem to hundrede Aar, og de gamle Gelændere var saa slidte og blanke af Fortidens Hænder, at de saa helt højtidelige ud. Jeg lagde min Haand sagte paa disse gamle Gelændere, og saa da Fortidens …

Svend Leopolds erindringer Læs mere »

Mouritz Mørk Hansens erindringer

Hos Hofbygmester, Konferensraad Koch, hvis Søn jeg en Tid ogsaa underviste, kom jeg ikke sjelden til Middag, var med den elskværdige Frue, Henriette, født Wulff, paa italiensk Opera og kom undertiden sammen med Bissen, Øhlenschlæger, H. C. Andersen og den bekjendte Professor Abrahams.

Vilhelm Petersens erindringer

Som 5-Aars Purk havde mine Forældre taget mig med hen at se Stykket paa Hofteatret, vi sad skraas over for Frederik den 7de og Grevinde Danner – jeg synes næsten, jeg endnu – 74 Aar efter – kan mindes Høedt som den charmerende Greve; men jeg véd bestemt, at jeg kan huske Kongen som den …

Vilhelm Petersens erindringer Læs mere »

Arthur Abrahams erindringer

Det var Dankwardt, en fin gammel Mand, som paa Grund af sin lange, diplomatiske Løbebane naturligvis var bedækket med fremmede Ordener, og som derfor bar et ualmindelig bredt Ordensbaand, sammensat af de forskjelligste Farver, baade i sin Frakke og i sin Overfrakke. Han var Pebersvend, men overfor Damer viste han altid den fineste Courtoisie. Min …

Arthur Abrahams erindringer Læs mere »

Arthur Abrahams erindringer

Wolfgang Ewald var meget musikalsk og havde en smuk Stemme. I den Tid, da Italienerne gav deres Forestillinger paa Hoftheatret, var han der næsten hver Aften, da han paa Grund af sin Faders Stilling ved Hoffet havde fri Adgang, og han morede os ofte med at copiere dem og synge deres Arier; navnlig kunde han …

Arthur Abrahams erindringer Læs mere »