31. januar 1854

Avisreportage

Karakteristik af italiensk opera på Hofteatret

Idet jeg meget maa beklage, at Forestillingen paa Hoftheatret igaar Aftes maatte tilbagekaldes i det sidste Øieblik, troer jeg at skylde Publicum og mig selv at offentliggjøre Aarsagen. Signor Tartini havde forlangt som anden Debut at optræde i Bellinis Opera ”Il Pirata”, og uagtet jeg ikke ventede mig Stort deraf, indrømmede jeg hans Forlangende. Der blev anvendt en temmelig lang Tid til Operaens Indstudering, og dens Opførelse blev ansat til igaar. Kl. 4½ igaar Eftermiddag, sendte Signor Tartini mig en Skrivelse, hvori han erklærde, at han paa Grund af Upasselighed ikke kunde optræde. Paa min Opfordring var Hr. Dr. Saxtorph saa artig at begive sig til ham paa hans Bopæl, og følgende af ham udstedte Erklæring vil tilstrækkelig godtgjøre, at min Formodning om, at det Hele var et Paafund, var aldeles begrundet.
Efter Hr. Directeur Brambillas Forlangende har jeg iaften besøgt Sign. Tartini, som erklærer, at han iaften ikke kan synge. Jeg har ikke fundet mindste Tegn til Feber eller almindeligt Ildebefindende hos ham, og efter Undersøgelse af hans Hals kan jeg ikke finde noget Spor til at denne er angreben i nogen saa betydelig Grad, at det skulde forhindre ham i at synge. D. 30. Januar 1854.

Dr. Saxtorph.

Uagtet jeg efter Modtagelsen heraf atter opfordrede Sign. Tartini til at opfylde sin Pligt, vedblev han dog haardnakket sin Vægring, og jeg saae mig saaledes nødsaget til at tilbagekalde Forestillingen.
Kjøbenhavn, den 31te Januar 1854.

Ulisse Brambilla.

Perioder

Emner

Katalogisering

Forlæg

Den til Forsendelse med de Kongelige Brevposter privilegerede Berlingske Politiske og Avertissementstidende, 1. februar 1854, s. 2

Læs også