17. november 1910

Avisreportage

Hofteatrets skæbne drøftes

Hofteatrets Skæbne.

Paa Grundlag af vor Artikel iaftes om Hofteatret, har vi spurgt Slotsarkitekt Thorvald Jørgensen, om der var taget nogen endelig Bestemmelse vedrørende Teatrets Skæbne?
Hr. Jørgensen benægtede dette. Han mente heller ikke, at en Afgørelse var nærforestaaende, men han pointerede, al denne ikke vilde blive truffen af ham, men af den kgl. Bygningsinspektør. Der skulde sikkert i en nær Fremtid skaffes nye Boliger til de mange under Civillisten Ansatte som tidligere havde haft Lejligheder i Staldmestergaarden, men maatte flytte ud i Byen, da denne indrettedes til Brug for Kultusminisleriet, og til disse Boliger maatte man vist søge Plads ved at fjerne Hofteatret.
Dettes Arkitektur har i Tidens Løb undergaaet ikke faa Forandringer, siger Slotsarkitekten. Da Teatret indrettedes, har man hjulpet sig med saa faa Midler som muligt. Men naturligvis kunde jeg godt lænke mig, at man af historiske Grunde bevarede en Del af Hofteatret. Sagen vil dog, som sagt, ikke komme til at ligge i mine Hænder.
Det er altid en Trøst at høre, at Afgørelsen af Hofteatrets Skæbne ikke er umiddelbart forestaaende. Kommer Tid, kommer maaske ogsaa Raad.

Perioder

Emner

Katalogisering

Forlæg

Den til Forsendelse med de Kongelige Brevposter privilegerede Berlingske Politiske og Avertissementstidende, Aften, 17. november 1910, s. 1

Læs også