8. marts 1911

Avisreportage

Hofteatret inspiceres

Bag Kulisserne –
Folketingets Teaterudvalg paa Besøg paa Hofteatret og Det kgl. Teater.
Det Udvalg, som Folketinget har nedsat i Anledning af Forslaget om det kgl. Teaters Forhold (Talescenen etc.) var i Gaar ude for at supplere deres Sagkundskab med nogen Lokalkendskab. Udvalget bestaar af lngv. Jensen, Pinstrup, Brorson. Moltesen, Kirkegaard, Reventlow, Jensen-Kleis, A. C. Meyer, Hyller, Samuelsen, Rode, Pedersen-Annisse, Grønborg og Johan Knudsen. Alle disse Herrer tilligemed Fuldmægtig Glahn i Kulturministeriet gav først Møde i det gamle Hofteater, som Arkitekt Thonning, Hofteater-Talesceneprojektets Fader, viste frem.
Folketingsmændene besaa med stor Interesse det gamle, historiske Teater, som dog – efter et af Udvalgsmedlemmernes Mening, med hvem vi i Aftes Talte – mest maa ses under Synsvinklen: en kuriøs Antikvitet, der kun har Betydning netop som saadan.
Fra Hofteatret gik Turen til det kgl. Teater, hvor Teaterchef Weis og Direktør, Dr. Mantzius tog imod, og hvor Bureauchef Nicolaysen viste omkring.
Folketingsmændene gik fra Kælder til Kuppel gennem Foyéer, Garderober, Konditori, Teatersal, Scene, Snoreloft, Personalets Værelser og Garderober og Ballettens Prøvesal, hvor de netop ved Skæbnens underfulde Spil og Direktør Mantzius’ Omtanke kom lige i rette Tid til at overvære en Prøve paa Hanedansen af Carl Nielsens ”Maskarade”.
Tilsidst saa de fra Tilskuerpladsen nogle Scener af Shakespeares ”Henrik IV”, som der netop prøvedes paa.

Perioder

Emner

Katalogisering

Forlæg

København, 9. marts 1911, s. 3

Læs også