7. december 1910

Avisreportage

Planerne for at indrette et teatermuseum eller en talescene i Hofteatret omtales

Hofteatret
paa
Kriftiansborg.
Skal det indrettes til Talescene?

Kbhvn., 7. Decbr.

Som omtalt for nogen Tid siden, er der i teaterinteresserede Kredse Planer oppe om at bevare det gamle Hofteater paa Kristiansborg Slot, og man har bl. a. fremsat Forslag om at indrette det til et dansk Teatermusæum.
Fra anden Side ønsker man imidlertid at indrette Teatret til Talescene for det kgl Teater. En saadan Plan har som bekendt været fremme før, men ikke vundet rigtig Tilslutning, dels fordi Hofteatret er temmelig lille efter Nutidens Fordringer, dels fordi det ligger for langt fra det kgl. Teater. Teaterchef Weiss har jo udtalt, at en Talescene maa staa i intim Forbindelse med Operascenen, hvis de skal kunne drives sammen.
I de Kredse, hvor man interesserer sig for Planen, hævdes det dog, at disse Vanskeligheder vil kunne overvindes, og man henviser i saa Henseende til et Projekt, som Arkitekt Carl Thonning udarbejdede i 1901-02 paa Opfordring af Konferensraad Heide. I dette Projekt gøres der Rede for, hvorledes Hofteatret paa en meget praktisk Maade og uden større Bekostninger kan indrettes til en fuldt ud moderne Talescene.
Projektet er nu indsendt til det kgl. Teaters Direktion, og man venter, at dets Gennemførelse vil blive taget under Overvejelse, naar Teatrets Forhold i denne Rigsdagssamling skal sættes under Debat. I saa godt som alle interesserede Lejre er der jo Enighed om, at Talescenen er nødvendig, og det betragtes ikke som helt udelukket, at Rigsdagen vil stille sig velvilligt til dette Projekt, da det betyder den billigste Løsning af det brændende Spørgsmaal.

Hermes.

Perioder

Emner

Katalogisering

Forlæg

Bornholms Avis og Amtstidende, 8. december 1910, s. 1

Læs også