23. april 1914

Avisreportage

Forskelligt vedrørende afskedsforestillingerne

Forestillingerne på Hoftheatret

Det gamle, smukke Hoftheater er nu ombygget saaledes, at det er parat til at modtage Gæsterne den 28. April Kl. 8 Aften. Det bliver interessante Theateraftener, ikke mindst paa Grund af det ydre Udstyr. Christiansborg Slots Ridebane vil blive oplyst af Fakler, og langs Hovedtrappen til Theatret paraderer Løbere med Allongeparykker og Marskalstave. Oprindelig havde Komiteen tænkt at arrangere den ene Aften som Kostumefest med Kostumer fra Struense-Tiden, men denne kostbare Ide har man maattet opgive.
Alene til Brug i disse tre Aftener er der installeret et kostbart elektrisk Lysanlæg, og fra Ridebanen er der bygget en bred Træ-Trappe op til Theatrets ydre Balkon. Det er en Foranstaltning, Brandvæsenet har forlangt af Hensyn til det gamle Theaters Brandfarlighed.
Fru Hennings og Thorkild Roose fremsiger Prologen. Musikken udføres paa gamle Instrumenter, og Kapelmester Fini Henriques har gjort Studier paa det kgl. Bibliothek for at finde gamle, klingende Musikstykker frem. Til Forestillingerne har alle Pladser længe været udsolgt. Den oprindelige Pris var 15 Kr., men allerede nu udbyder entreprenante Folk Billetter til den dobbelte Pris.

Perioder

Emner

Katalogisering

Forlæg

Sorø Amts-Tidende eller Slagelse Avis, 23. april 1914, s. 2

Læs også