20. februar 1914

Avisreportage

Forskelligt vedrørende afskedsforestillingerne

Afskedsforestillingen paa det gamle Hofteater.
Rococo-Komedie i April.

Flere af Morgenbladene bringer idag rygtevis den Nyhed, at Fru Admiralinde Emma Gad havde paatænkt at drive det gamle Hofteater i den kommende Sæson.
Man er her noget paa Vildspor. Det gamle Hofteater skal som bekendt nedrives til Sommer, og det, der nu er sket, er blot det, at Admiralinden som kunstnerisk Støtte er tiltraadt den Komite, der, som vi forlængst har meddelt, er dannet med det Formaal at foranstalte en Afskedsforestilling paa den historiske gamle Scene.
Indenrigsminister Rode er Formand for Komitéen.
Afskedsforestillingen – vi har tidligere omtalt Programmet, men skal atter trække det op i Linierne – vil faa en kunstnerisk Skikkelse. Det er foreløbig bestemt, at Programmet skal bestaa af en Prolog, en Rococo-Ballet og af Marivaux’ „Le jeu de l’amour et du hasard”. Alt vil blive historisk gennemført til de yderste Detailler. Orkestret spiller gamle Instrumenter, Viola di Gamba, Violin o. l.
Det var Meningen, at Forestillingen skulde have fundet Sted den 1ste April, men da Hofteatret jo ikke har nogen Varmeledning, har man ment at burde udskyde Forestillingen til længere hen i April, til et blidere Klimas Tid. Dertil kommer, at Hr. Jerndorff, der skal spille en af Hovedrollerne i Marivaux’ Komedie, i den sidste Tid har ligget syg.
løvrigt vil man gøre alt for, at den gamle Scene paa Festaftenen kan blive saa smuk som muligt. Der indlægges elektrisk Lys helt ovre fra Nybrogade, og Tilskuerpladsen sættes ligeledes istand, saavidt gørligt i sin historiske Skikkelse.

Perioder

Emner

Katalogisering

Forlæg

Berlingske Politiske og Avertissementstidende Aften, 20. februar 1914, s. 1

Læs også